Bergsklättring på Tjörn

På Tjörn finns goda förutsättningar för bergsklättring av olika slag. Tjörnbroklippan och Viks kile tillhör Göteborgs och södra Bohusläns mest populära klippor. Klättring sker även på andra platser på ön.

Klättring utomhus kräver både förkunskaper och utrustning. Om du är intresserad av att prova på klättring, kontakta: Friluftsfrämjandet på Tjörn. eller Stenungsunds klätterklubb.

För information om klätterplatser på Tjörn

För vidare information om klättring, se Klätterförbundets hemsida

Friluftsfrämjandet

Klättring genom Friluftsfrämjandet är en social verksamhet. Vi har kul tillsammans och stöttar varandra. Våra lokalavdelningar har aktiviteter både på klätterväggar och klippor och ledarna hjälper dig välja bra utrustning.

Stenungsunds Klätterklubb

Stenungsunds Klätterklubb håller till i och runt Stenungsunds kommun. Klubben är riktad mot alla typer utav klättring och bedriver klättring både utomhus och inomhus (Sundahallen). Klubben är en idrottsförening ansluten till Svenska klätterförbundet som i sin tur är ansluten till Riksidrottsförbundet.

Är du bergsklättrare och söker boende på Tjörn?

Här kan du som bergsklättrare hyra stuga på Tjörn – Bo på en gård med utsikt över havet.

Rösselviks Gård ligger på Tjörns östra sida. Vi har Hakefjordens vackra skärgård i blickfånget med Åstol längst i sydväst.

Vi som äger och driver Rösselviks Gård är Eija och Lars Englundh

Vi flyttade från Åsa i Kungsbacka Kommun till Rösselvik på Tjörn 2012 och det var en gammal dröm som gick i uppfyllelse. Vi hade letat efter en gård vid havet i många år och hade sånär gett upp hoppet när Rösselviks Gård dök upp. Förälskelsen var omedelbar och efter en kort tid stod vi som ägare till gården. Vi hade sedan tidigare bestämt att om vi fick tag i en gård skulle vi bli lammproducenter. Nu började en hektisk tid med att skaffa allt som behövdes för att komma i gång. Då lantbrukslivet är en totalt ny verksamhet för oss behövde vi mycket råd och i bland en hjälpande hand. Vår upplevelse av Tjörnbor är att dom är otroligt hjälpsamma och lätta att komma i kontakt med. Inte konstigt att vi stormtrivs i vår nya tillvaro! Läs mer