Rösselviks Gård ligger på Tjörns östra sida. Vi har Hakefjordens vackra skärgård i blickfånget med Åstol längst i sydväst.

Utsikten från gården är vacker med beteshagar för gårdens får, lamm och hästar. Avståndet till havet är ca 400 meter.

Vi som äger och driver Rösselviks Gård är Eija och Lars Englundh

Vi flyttade från Åsa i Kungsbacka Kommun till Rösselvik på Tjörn 2012 och det var en gammal dröm som gick i uppfyllelse. Vi hade letat efter en gård vid havet i många år och hade sånär gett upp hoppet när Rösselviks Gård dök upp. Förälskelsen var omedelbar och efter en kort tid stod vi som ägare till gården. Vi hade sedan tidigare bestämt att om vi fick tag i en gård skulle vi bli lammproducenter. Nu började en hektisk tid med att skaffa allt som behövdes för att komma i gång. Då lantbrukslivet är en totalt ny verksamhet för oss behövde vi mycket råd och i bland en hjälpande hand. Vår upplevelse av Tjörnbor är att dom är otroligt hjälpsamma och lätta att komma i kontakt med. Inte konstigt att vi stormtrivs i vår nya tillvaro!

I dag har vi ett tjugotal tackor av rasen Gotlandsfår. Av dem kommer 15 st att lamma i år och vi förväntar oss 30 lamm i månadsskiftet mars / april. På hösten körs lammen till ett lokalt slakteri, köttet säljer vi till våra kunder i form av köttlådor. Skinnen skickas på beredning till ett garveri vilket är en process på ungefär sex månader. Skinnen är en viktig del i lammproduktionen och att få fram vackra skinn är en målsättning i vårat avelsarbete.

 

Nu när vi blivit med gård kunde Eija förverkliga sin dröm att bli hästägare. Ett Fjording-sto vid namn Wilma Mi köptes och efter en kort tid fick Wilma sällskap av två Nordsvenska hästar; ett sto som lystrar till namnet Ebba och en valack med namnet Elof. Ebba och Elof är halvsyskon och uppfödda av Erik Johansson, vår nära granne som med sin kunskap varit och är ett viktigt stöd. Våren 2018 fick Ebba ett vackert hingst föl som har fått namnet Elliot. Wilma ville inte vara sämre och fick sitt andra föl en månad efter Ebba, Wilmas föl fick heta Wilmer. Båda fölen har växt till sig och har roligt ihop. Utöver hästar och får finns på gården två katter och tre hundar av rasen Border Collie. Hundarna heter Zappa, Mitzi och Fanny. Katterna heter Bamse och Alice.

Som ni säkert förstår finns det mycket att uppleva på gården. Om man är här i månadsskiftet mars/april får man vara med när lammen föds. Det finns ett antal enklare cyklar som står till våra gästers förfogande.

Bo 400m från havet på vår gård
Boende

Läs mer

Kultur eller natur?
Aktiviteter

Läs mer

Fårskin & köttlådor
Webshop

Läs mer

Vill du bli kontaktad av oss?

eller kontakta oss på

Telefon: (+46) 705-91 66 80